Jadran u Ligi prvaka, u utorak gost Barcelonete

0

Jadran je u Ligi prvaka. Splitski je vaterpolski klub i u drugoj utakmici play offa nadigrao Mladost, nakon splitskih 14:7 sad u Zagrebu je bilo 7:3, te je time ušao u grupnu fazu Lige prvaka.

Klub sa Zvončaca bit će u skupini A u kojoj su i Novi Beograd, Olympiacos, Ferencvaroš, Barceloneta, Radnički Kragujevac, Dinamo Tbilisi i Brescia. Novi Beograd je domaćin završnog turnira Final Eight te kao takav sigurno “unutra”, ostali u grupi će se boriti za preostala tri mjesta.

U drugoj skupini je dubrovački Jug Adriatic Osiguranje, a uz njih su tu Pro Recco, Waspo 98 Hannover, Marseille, Spandau 04, Steaua, OSC Budapest i Crvena Zvezda.

Jadran je u zagrebačkoj utakmici odmarao kapetana Anđela Šetku i Nikšu Dobuda, nije bilo potrebno da dvojica rutinera uopće potegnu u Zagreb, odmorili su se za nove izazove kojih će u sezoni očito biti napretek. Jadranaši na čelu s trenerom Milom Smodlakom ostvarili su zacrtani plan što se Europe tiče, plasman među 16 najboljih klubova u Europi. Sada ostaje vidjeti kako će se nova, jaka momčad sa Zvončaca nositi s najboljima od najboljih.

Prva je utakmica na rasporedu već u utorak, 26. listopada u gostima kod Barcelonete. Prvi domaći susret je na rasporedu 9. studenog protiv Dinama Tbilisi.