Krajan objavio sastav, vraća se Mate Pavić!

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan je za nadolazeći polufinalni dvoboj s SAD-om u Zadru pozvao Matu Pavića!

Jedan od najboljih tenisača svijeta u igri parova, Mate Pavić je dva puta bio u sastavu Davis Cup reprezentacije. U jesen 2013. je u doigravanju za popunu Svjetske skupine Hrvatska u Umagu izgubila od Velike Britanije s 1:4. Pavić je u paru s Dodigom izgubio s 1:3 od Colina Fleminga i Andya Murraya, a zatim i pojedinačni dvoboj od Daniela Evansa s 0:2. Prethodno je Andy Murray osigurao ukupni trijumf gostiju. U četvrtfinalu Euroafričke zone 1 u travnju 2014. Pavić i Marin Draganja su izgubili od jakog poljskog para Fyrstenberg/Matkowski u pet setova, ali su Marin Čilić i Borna Ćorić donijeli Hrvatskoj pobjedu u Varšavi s 3:1. Pavić od tada nije bio u reprezentaciji zbog “smetnji na vezama” s izbornikom Željkom Krajanom, ali želja da Hrvatska treći put u povijesti uđe u finale Davis Cupa pomogla je da se taj nesporazum izgladi.

Među petoricom nominiranih igrača su još Marin Čilić, Borna Ćorić, Franko Škugor i Ivan Dodig. Izbornik američkog sastava Jim Courier svoju će odluku objaviti tijekom dana.

Bit će to peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija, a Hrvatska trenutno vodi 4:0, nakon pobjeda u Zagrebu, Carsonu, Poreču i Portlandu. Ukoliko još jednom bude uspješnija od SAD-a, Hrvatska će u finalu igrati u gostima u Francuskoj ili Španjolskoj.

U petak 14. rujna, s početkom u 11 sati, na Višnjiku su na rasporedu dva pojedinačna meča. U subotu s početkom u 14 sati će igrati parovi, a u nedjelju, opet s početkom u 11 sati, slijede još dva pojedinačna meča.

U srijedu, 5. rujna, počet će prodaja pojedinačnih ulaznica. Uz komplete za sva tri dana, koji će se i dalje moći kupiti, sada će u prodaji biti karte za petak, subotu ili nedjelju, u uobičajenoj prodajnoj mreži. Odnosno, u internetskoj prodaji na www.ulaznice.hr ili u prodajnoj mreži u sustavu Dekoda.

Na tribinama montažnog stadiona bit će tri različita sektora, a cijena ulaznica ovisit će o poziciji. Tako će komplet karata za sva tri dana iznositi 300 kuna za prvu, 250 kuna za drugu te 150 kuna za treću kategoriju.

Pojedinačno su cijene sljedeće: petak i nedjelja za 120, 100, odnosno 70 kuna, te subota za 100, 80, odnosno 50 kuna, također ovisno o kategoriji mjesta, objavio je Hrvatski teniski savez.