Mektić i Pavić u četvrtfinalu olimpijskog turnira

0
Foto: hts.hr

Prvi nositelji Nikola Mektić i Mate Pavić ušli su u četvrtfinale olimpijskog teniskog turnira nakon više od dva sata borbe protiv talijanskog para Lorenzo Musetti Lorenzo Sonego 7:5, 6:7(5), 10:7.

Protivnici će im biti Japanci Ben McLachlan i Kei Niskikori. Bio je ovo 55. zajednički nastup Nikole i Mate i jubilarna 50. pobjeda. Nijedan par u povijesti tenisa nije tako brzo stigao do pedesete pobjede.

Prvi set je riješen u 11. gemu. Talijani su imali 40-0, a naši nanizali 5 poena i realizirali prvu break-loptu u meču. U drugom setu je naš par imao break-loptu u prvom i dvije vezane u petom gemu, nakon što su u četvrtom izvukli jednu loptu Talijana za 3:1. Imali su Musetti i Sonego i loptu za 5:3. U tie-breaku su poveli 4:1, pa 5:2 uz dva mini-breaka i kod 6:3 došli do 3 set-lopte. Realizirali su treću, prvu na svom servisu.
Match tie-break su dva Lorenza otvorila s 3:0. Mektić i Pavić su se vratili na 3:3 i poveli 6:5, ali nisu zadržali prednost. Izborili su novu, 8:6. Pavićev servis i Mektićev volej donijeli su 9:7. Pavićev servis na meč-lopti Talijani nisu vratili u teren.