Melodije Jadrana: Posljednja večer okupila vodeća glazbena imena, predstavljeno 26 novih pjesama

0

U Splitu su završile Melodije Jadrana, nova manifestacija koja se pod vodstvom Tomislava Mrduljaša, održavala tri večeri u Galeriji Meštrović.

Večer novih pjesama – „Hit ljeta“, naziv je bio posljednje večeri. Najveća imena glazbene scene priredila su u Galeriji Meštrović pravi glazbeni spektakl, na kojemu je predstavljeno 26 novih pjesama, od kojih šest dueta.
Večer su otvorili Ivan Ive Županović i Antonia Dora Pleško pjesmom „Dvije obale“, a nakon njih Stjepan Lach izveo je „Pučinu“. Klapa Kampanel predstavila je svoju novu pjesmu „Stavljam sve na ovu ljubav“, a odmah nakon njih publiku je oduševio Adi Šoše pjesmom „Najljepši cvijet“. U prvom dijelu večeri publika je imala priliku čuti i Mariju Mirković, nekadašnju članicu grupe Frajle, koja se predstavila pjesmom „Vrijeme laži“. Sljedeća je na rasporedu bila druga klapa večeri – Cambi, koja je izvela pjesmu Ivana Huljića „Kad bi“.
Prvi duet večeri – „Ludost“ izveli su glumci Nataša Janjić Medančić i Ivo Perkušić, a potom je svoju novu pjesmu „Jedna na 100“ s potpisom Tončija i Vjekoslave Huljić izvela Domenica. Baš poput Domenice, u bijeloj kreaciji na pozornici se pojavio i Marko Kutlić, koji je otpjevao pjesmu „Kad god poželiš“.
Muški duet „Ako ona nije ta“ izveli su Ivica Sikirić Ico i Giuliano, nakon kojih su Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić iz grupe Pavel izveli „Naopaku pjesmu“. Uslijedio je još jedan dugoočekivani duet – onaj Zorice Kondže i Jacquesa Houdeka, koji su svojom snažnom vokalnom izvedbom pjesme „Jubavi svitlo“ oduševili publiku. Splitska diva upravo je večeras proslavila i rođendan, pa joj je publika Melodija Jadrana u prepunoj Galeriji Meštrović jednoglasno izvela jedan od njenih najvećih hitova „Zar je voljeti grijeh“.
Publiku je dodatno rasplesao Jole izvedbom pjesme „Miško moj“, a potom je pjesmu „Ruke sigurne“ izveo Marko Tolja. Još jednu pjesmu s potpisom Huljića – „Jel moguće“ izvela je Lorena.
U nastavku večeri Matija Cvek, jedan od omiljenih pjevača mlađe generacije, izveo je pjesmu „Zalazak“. Svoju novu pjesmu „Zbogom ljube“ na splitskoj je pozornici izveo i kantautor Hari Rončević, nakon kojega je pjesmu „Plovin tvojin tilon“ izveo Tedi Spalato, kako je sam naglasio – najstariji izvođač na Melodijama Jadrana.
Posebne ovacije splitske publike dobila je Doris Dragović, koja je izvela medley svojih hitova „Brod za najbolje“, „Sudnji dan“, „Jedini“ i „Željo moja“.
Nakon Doris, svoju novu pjesmu „Pitali me anđeli“ predstavila je klapa Rišpet, a Sergej Ćetković izveo je pjesmu „Daj šta daš“. U nastavku, svoje pjesme predstavili su i Goran Karan („Fali cviće“) te Neno Belan i Mia Dimšić, koji su izveli duet „Ajmo u đir“.
Potom je uslijedila posljednja klapa – Tomislav Bralić i klapa Intrade koji su izveli „Našu pismu pivaju“. Oduševljenje publike izazvala je Jelena Rozga, koja je izvela snažnu pjesmu pod nazivom „Idi ti“. Večer su zatvorili Nina Badrić i Petar Grašo, duetom kojemu se publika godinama nada – romantičnom pjesmom „Nemoj“.
Veliki orkestar vodila su dva dirigenta – Joško Banov i Tonći Ćićerić, a u ulozi domaćina našli su se Duško Ćurlić i Monica Jakšić.
Posljednja večer pokazala se kao vrhunac ovog glazbenog spektakla, koji je otvoren „Misom Mediterana“ Tončija i Hane Huljić te crossoverima najvećih Huljićevih hitova. Drugi dan Melodije Jadrana ugostile su TBF, koji je upravo u Galeriji Meštrović izveo akustični koncert, prvi u nizu koji planiraju. Večerašnje veliko finale povezalo je mediteranski glazbeni izričaj i nove trendove u suvremenoj glazbi te publici ponudilo pregršt novih pjesama. Već u prvome izdanju, Melodije Jadrana dovele su domaće, ali i izvođače iz drugih država koje povezuje Jadransko more te tako postavile sjajne temelje za buduća izdanja.

(PR)