Mornar BS pobijedio Primorac, POŠK izgubio u Herceg Novom

0
Foto: Radio Dalmacija

Dva splitsko-bokeljska dvoboja ponudilo je 2. kolo Triglav regionalne vaterpolo lige. Mornar BS je u Splitu bio bolji od kotorskog Primorca, a Jadran je u Herceg Novom nadigrao POŠK.

U Poljudu je Mornar BS pobijedio Primorac s 10:8 (1:2, 4:1, 4:3, 1:2). Najefikasniji je bio Antonio Dužević s 3 gola, a vrijedi izdvojiti i 11 obrana Marina Šparade. Primorac je dobio prvu četvrtinu, no tih 2:1 bilo je i jedino vodsrtvo gostiju iz Kotora. Mornar BS je poveo 4:2, pa držao tri gola prednosti od 6:3 do 9:6. Ali domaća momčad u posljednjoj četvrtini nije realizirala dva napada s igračem više pa se Primorac primakao na 9:8. Do kraja je ostalo 3 minute i 46 sekundi, da bi dvije minute kasnije Marino Čagalj postavio konačan omjer.

Primorac je vrlo solidna, iskusna momčad i znali smo da nas čeka jako teška, tvrda utakmica. Imali smo prilika odvojiti se i završiti utakmicu na 4-5 golova razlike, ali moji momci nisu to uspjeli napraviti. Na kraju su oni došli na jedan razlike, ali smo imali dovoljno snage i koncentracije da sačuvamo pobjedu. Bili smo bolji, zasluženo smo slavili. Igru ćemo zaboraviti, najvažniji su bili bodovi i osvojili smo ih. Idemo dalje uzdigunute glave, uz puno rada po nove pobjede, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

Jadran je u Herceg Novom nadigrao POŠK s 10:4 (3:1, 1:1, 2:1, 4:1). Podrug je upisao 4 obrane, a strijelci za POŠK bili su Šitum, Elez, Delić i Krešimir Butić, koji je sredinom treće četvrtine smanjio na 5:3. Jadran je odgovorio s tri uzastopna gola i prelomio utakmicu koju je od početka kontrolirao.