Mornar dočekuje Jug CO, a POŠK Mladost

0
Foto: Radio Dalmacija

Trostruki vaterpolski program u malom bazenu na Poljudu u znaku je utakmica 13. kola Triglav regionalne lige Mornar-Jug CO i POŠK-Mladost.

Najlakša utakmica. Nemamo što izgubiti jer svi znaju da je Jug najbolja momčad u Hrvatskoj i u regionalnoj ligi. Ali mi moramo u svom plivalištu biti konkretni, agresivni i odigrati što bolje možemo. Što će nam donijeti rezultat, možda je čak i manje važno. Moramo ući u utakmicu maksimalno motivirani. Jug CO ima desetak reprezentativaca, iskusnih igrača, najboljih na svijetu, ali imamo i mi mladih igrača kojima to mora biti izazov da vide koliko mogu pružiti, rekao je za Radio Dalmaciju trener Mornara Zdeslav Vrdoljak.

Mornar je dizao formu od starta sezone, u prosincu došao do vrhunca i bio blizu plasmana u finale Kupa Hrvatske. Igraju vrlo dobro. Nama je ova utakmica prvenstveno priprema za dva ogleda s Olympiacosom u Ligi prvaka. Ne očekujemo laganu utakmicu, u Split dolazimo u punom sastavu pokazati sve što možemo u ovom trenutku, izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak, koji danas slavi 44. rođendan.

Moramo odigrati izvrsnu utakmicu da bismo mogli parirati Mladosti. Oni su dosta kvalitetniji od nas, ali dat ćemo sve od sebe. Pobijedili smo ih na kvalifikacijskom turniru Kupa Hrvatske u Šibeniku, najvažnije je da odigramo obranu kao na toj utakmici. Moramo popraviti igru s igračem više koja nije štimala u Budvi protiv Primorca. Imamo naš cilj, to je ostanak u 1. Triglav ligi, pa moramo tražiti bodove gdje god ih možemo naći, najavio nam je trener POŠK-a Damir Polić.