Nada uvjerljiva protiv Ljubljane

0
Foto: RK Nada

Nada je nadigrala Ljubljanu s 20:5 (17:5) u prvoj utakmici nove ragbi sezone na Starom placu u sklopu 1. kola Hrvatske lige ragbijaša.

Obje momčadi ušle su vrlo motivirane u susret. Od prvog zvižduka suca Dragičevića vodila se otvorena, žestoka, ali vrlo korektna borba za svaki pedalj igrališta. Igrači skupa obje momčadi nisu se štedjeli da u napadačkim akcijama osiguraju posjed lopte i stvore prostora za igru svojim suigračima iz linije.

Nada prva dolazi u vodstvo 5:0 zgoditkom vrlo raspoloženog Rudića nakon pet minuta igre. Gosti uzvraćaju u 19. minuti preko snažnog Oruča za 5:5. Četiri minute potom, nakon izvanredne akcije i asistencije Luke Lerotića, Domagoj Plazibat polaže zgoditak te dovodi Nadu u novo vodstvo 10:5. Lerotić je uspješno pretvorio za 12:5. Pred sam kraj prvog poluvremena Plazibat još jednom uspješno okončava akciju domaće momčadi i Nada na odmor odlazi s prednošću 17:5.

Nastavak susreta donosi jednako dinamičnu utakmicu. Gosti preko snažnog skupa žele ostvariti dominaciju na terenu, ali Nadina obrana predvođena iskusnim Antićem vješto zaustavlja sve pokušaje slovenskog prvaka. Nakon pogreške gostujuće momčadi u 49. minuti Luka Lerotić pogađa kazneni udarac za vodstvo Nade 20:5 čime su Splićani stekli tri posjeda prednosti. Ulaskom izmjena na obje strane, odnos  snaga na terenu nije se promijenio, a obrane su zaslužne što se ni rezultat više nije mijenjao.

Na kraju zasluženi pljesak publike na Starom placu za aktere ove utakmice. Vrlo dobar start i solidna igra splitske momčadi na početku jesenje sezone. Bez nekoliko standardnih prvotimaca obje momčadi su prikazale snažan i gledljiv ragbi. Pored istaknutih aktera i realizatora Rudića, Plazibata, Lerotića i Antića vrijedno je spomenuti i uspješan debitantski nastup za seniorsku momčad mladih Mateja Vuke i Luke Žunića.