Najava: Hrvatska – Tunis (17:00h)

0

Hrvatski rukometaši igrat će u 17 sati u Dohi svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.Naši su jučer svladali Austriju,a danas ih čeka Tunis koji je s 8 golova razlike izgubio od Makedonije.Dvoboj Hrvatska-Tunis za Radio Dalmaciju najavljuje naš proslavljeni rukometaš Petar Metličić.

“Prva utakmica je uvijek najteža i najvažnija. Dobili smo je, iako igra može biti bolja. Tunis je razočarao, iznenađujuće visokom razlikom izgubio od BiH i sigurno se želi iskupiti za lošu igru, pa moramo biti spremni i oprezni”.

{mp3}rukomet2015/najava_pero_tunis1{/mp3}

Hrvatska se u ranija tri susreta uvijek mučila s Tunisom.Prije dvadeset godina na Islandu,na putu do srebra,prošli smo ih u osmini finala tek sedmercima.Jedva smo izbjegli poraz u finalu Svjetskog kupa u Švedskoj 2006. i opet slavili penalima.Zadnji okršaj s Tunisom bio je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu,tijesna pobjeda naših uz brojne modrice koje su im Tunižani podijelili za uspomenu.

“Inače nam afričke ekipe ne leže. Oni igraju fanatičan rukomet na rubu incidenta i dosta provociraju. Sad ipak imaju europskog trenera pa ne vjerujem da će igrati neku ‘divlju’ obranu i to bi nam moglo odgovarati. Sigurno nezgodan protivnik, bit će teško.”

{mp3}rukomet2015/najava_pero_tunis2{/mp3}

Izbornik Tunisa Sead Hasanefendić iskusni je stručnjak odrastao u Zagrebu (prvi je rođak Husa iz Parnog Valjka!), odlično poznaje hrvatsku reprezentaciju.

“Nema čovjeka koji bolje poznaje našu reprezentaciju. Sigurno će izvući neki svoj trik. Po meni je Hasanefendić u ovoj utakmici najjači adut Tunisa.”

{mp3}rukomet2015/najava_pero_tunis3{/mp3}

Dvoboj s Tunisom jedini je na ovom turniru koji dolazi odmah nakon prethodne utakmice,bez dana odmora.

“Ne vjerujem da će naši biti umorni, siguran sam da su sačuvali dovoljno snage. Važno je skupljati bodove u skupini kako bi bilo lakše u osmini finala.”

{mp3}rukomet2015/najava_pero_tunis4{/mp3}

Petar Metličić nam je na kraju najave dvoboja s Tunisom otkrio gdje leži ključ pobjede.

“Igramo dosta brzo. Tunižani će također igrati tako. Mogli bi imati problema na našu postavljenu zonu. Moramo ih natjerati da igraju 6 na 6, da nam daju što manje laganih golova. U napadu se moramo popraviti, odigrati sigurno 20-30 % kvalitetnije nego protiv Austrije.”

{mp3}rukomet2015/najava_pero_tunis5{/mp3}