Najuspješnija turistička godina do sada

0
Foto: HINA/ Daniele SPONZA/ iš

Turisti su u Hrvatsku došli u rekordnom broju i ovo je turistički najuspješnija godina do sada, rekao je u subotu na obilježavanju Svjetskog dana turizma u Rovinju ministar turizma Darko Lorencin, koji vjeruje da će turistička potrošnja premašiti 9,3 milijarde eura.

Upravo će u ovome mjesecu Hrvatsku posjetiti ukupno 1,5 milijun gostiju, kazao je Lorencin i zahvalio turističkim djelatnicima i svima vezanim uz turizam na kvalitetno pripremljenoj i obavljenoj sezoni, te izrazio nadu da će sljedeća biti još bolja.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana turizma – ove godine pod sloganom “Milijarda turista, milijarda prilika” – jest podizanje svijesti o važnosti turizma i njegovih društvenih, kulturnih, političkih i gospodarskih vrijednosti, rekao je Lorencin. “Vjerujem da smo tijekom godina napravili puno kako bi se u Hrvatskoj promijenila svijest o turizmu kao o nečemu što se događa samo po sebi i da smo pokazali kako se turizmom upravlja,” rekao je Lorencin.

“Od ukupno sedam milijardi eura, polovica će se investirati u hotelske kapacitete, kojih je ove godine otvoreno više nego u posljednjih deset godina, a polovica u dodatne sadržaje i atrakcije,” rekao je ministar Lorencin.