Naš Hajduk prikupio 4.43 milijuna kuna

0

Udruga Naš Hajduk u prvom je projektu prikupljanja sredstava za otkup 24.53% dionica kluba od tvrtke Tommy prikupila 4.430.000 kuna, objavljeno je na konferenciji za novinare.

U akciji “Ili jesmo ili nismo” prikupljeno je ukupno 4,43 milijuna kuna, a na trećem dresu u sljedećoj sezoni naći će se 2199 donatora koji su sudjelovali s 1.911 i više kuna. U 48 dana, koliko je akcija trajala, prikupljen je i izvan hrvatskih okvira ogroman iznos donacija. Njime je pokrivena čitava godišnja rata koju Naš Hajduk plaća za stečenih 24,53% dionica HNK Hajduk Split š.d.d.

Predstavnici udruge Naš Hajduk prezentirali su detalje o samom projektu, zahvalili svima koji su pridonijeli uspjehu i dotaknuli se rekordne godine kada je u pitanju članstvo kluba. Naime, Hajduk je 2016. godinu završio s preko 43 tisuće članova, te je članska iskaznica postala sredstvo identifikacije svakog navijača Hajduka. Učlanjivanje u 2017. godinu već je počelo, pa klub i prije početka 2017. godine broji već blizu 3.000 članova za godinu koja dolazi.

Veliko hvala našim donatorima, članovima i svim volonterima koji u radili na projektu zadnja 3 mjeseca. Danas mogu biti ponosni svi navijači koji vjeruju u put Hajduka u vlasništvu svojih članova. Uspjeh prvog projekta bio je iznimno bitan za nastavak i ono što slijedi. Pred nama je dug put, još 9 rata koje moramo otplatiti i ne smijemo se uljuljati uspjehom ovog projekta. Već radimo na novim stvarima koje ćemo prezentirati javnosti kroz idućih 20 dana, rekao je Tomislav Mikulić, voditelj projekta stjecanja dionica:

Mikulić je istaknuo kako se javilo puno članova koji žele donirati na mjesečnoj bazi određeni iznos za stjecanje dionica, ujedno osiguravajući udruzi Naš Hajduk stabilan godišnji prihod za otplatu. Tako će za 20-ak dana biti puštena mogućnost ugovaranja trajnog naloga i donacije 30, 50 ili 100 kn svaki mjesec bez odlaska u poslovnice banaka. Mikulić je napomenuo kako će se te mjesečne donacije pratiti, a Udruga periodično zahvaljivati svim donatorima. S obzirom na odaziv u prvom projektu, ne sumnjamo u zainteresiranost Hajdukovih navijača i sudjelovanju u novim projektima koji dolaze, priopćili su iz udruge Naš Hajduk.