Požar između Makarske i Tučepa više se ne širi

0
Foto: pixabay.com

U požaru koji je poslijepodne izbio između Tučepa i Makarske, na području Kraljev gaj izgorjelo je oko 5-6 hektara površine, no točno će se znati sutra. Požar je pod nadzorom gasitelja, potvrdio nam je područni vatrogasni zapovjednik Makarske rivijere Mario Čović.

Nemamo otvorenog plamena, imamo samo žar i panjeve koji su u sredini požara i koje sad obilazimo i gasimo. To je borova šuma u području park šume Osejava, gdje je plaža Nugalo. Nepristupačan teren, litice, nema zemlje ni puta. Još uvijek gasimo i nadamo se da ćemo to sanirati kroz par sati, a onda ostajemo na dežurstvu cijelu noć, tj. ostat će jedan dio ekipe, a jedan ćemo odmoriti, kazao nam je Čović.

 

Ranije objavljeno,…

Situacija je prilično dobra. Gase i zračne snage (dva Canadaira CL-415), ali će se uskoro povući. Nema više širenja vatre. Na terenu su i dalje svi vatrogasci, to su sve snage s područja Makarske i dio snaga s omiškog područja, no do noći je to sigurno riješeno, kazao je za Radio Dalmaciju vatrogasni zapovjednik  Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

 

Još ranije,..

Poslijepodne je izbio još jedan požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Gori borova šuma uz more na području između Tučepa i Makarske.

Objekti nisu ugroženi, ali je ugroženo nešto ljudi koji su se zatekli na plaži. Njih će evakuirati Lučka kapetanija. Na terenu su vatrogasci s kompletnog područja Makarske rivijere i dobar dio s omiškog područja, a zatražene su i zračne snage, kazao je za Radio Dalmaciju područni vatrogasni zapovjednik Makarske rivijere Mario Čović.