Novi program za mlade Splita: “Nemoj da ti bude tlaka”

0
Foto: Klub mladih Split PR

Grad Split krenuo je u izradu novog Programa za mlade. Dogradonačelnik Bojan Ivošević na konferenciji za medije na temu ‘Inicijativa – Split, grad za mlade’ objavio je kako se program odnosi na razdoblje od 2022. do 2025. godine.

– U izradi tog važnog, strateškog dokumenta kao naši partneri sudjelovat će Info zona, Udruga Delta i Udruga Most te provesti cijeli proces pripreme nacrta dokumenta. Sam Program za mlade bio bi gotov do proljeća sljedeće godine i kao takav spreman za javno savjetovanje, rekao je Ivošević.

Dodao je i da očekuje sinergiju aktera prilikom donošenja ovog dokumenta te da će tome doprinijeti i novi saziv Savjeta mladih.

Goran Biličić iz Info zone naglasio je kako je ovaj dokument važan jer će to biti poveznica između grada, udruga, Savjeta mladih i svih koji svojim angažmanom žele doprinijeti društvenom razvoju.

Krajnji cilj ove inicijative je uspostavljanje kvalitetnog dijaloga između mladih i donositelja odluka te izrada i provedba novog gradskog programa za mlade pod sloganom „Nemoj da ti bude tlaka“.

Najavljeno je i niz istraživanja i kampanja kako bi inicijativa postala vidljiva među mlađom populacijom te kako bi se prikupile informacije za što bolji sadržaj  programa.