Novinarka Slobodne Dalmacije napadnuta ispred kuće ministra Kujundžića

0
Foto: pixabay.com

U Hrvatskoj ponovno napad na novinare. Napadnuta je novinarka splitske Slobodne Dalmacije Andrea Topić u Ivanbegovini, na imotskom području, u rodnom mjestu ministra Milana Kujundžića.

Okružila su je četvorica muškaraca koji nisu htjeli da s ceste slika ministrovu kuću. Kaže da je napad trajao 25 do 30 minuta. Napad nije bio samo verbalan, budući da je policija utvrdila oštećenja na mom automobilu”, rekla je novinarka za Radio Dalmaciju.

Policija je privela četvorku, potvrdila nam je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari”, rekla je Lolić.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić objavio je novu imovinsku karticu. U njoj stoji da mu je 300 tisuća kuna posudio Miro Palac vlasnik ljekarne i suvlasnik i predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet. U kartici Kujundžić navodi da ima apartman u Novalji te dvije kuće u Zagrebu kupljene kreditom i pozajmicom te jednu kuću u Ivanbegovini pokraj Imotskog koju je stekao nasljedstvom.

Na konferenciji za novinare osudio je napad na novinarku i pohvalio policiju na brzoj reakciji. Kazao je da muškarci koji su napali novinarku nisu njegovi rođaci.