Odbojka: počinje EP

0

U Italiji i Bugarskoj započinje evropsko prvenstvo za odbojkaše. Hrvatska se nalazi u skupin B u Torinu s Francuskom, Italijom i Estonijom. Četiri su skupine a pobjednici će izboriti izravan plasman u četvrfinale dok će drugo i trećeplasirani razigravati za četvrtfinale. Objektivno francuzi i domaćini talijani su puno bolji od Hrvatske koja će prolaz dalje pokušati tražiti u dvoboju protiv vrlo nezgodne Estonije.

-činjenica je da imamo vrlo tešku skupinu, međutim sve su zahtjevne jer ovo je ipak evropsko prvenstvo. Francuzi su aktualni osvajači Svjetske lige dok su talijani kroz Svjetski kup osigurali odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. Dakle i jedni i drugi su tijekom ljeta iskazali dobru formu a što se Estonije tiče tu vidimo svoju šansu. Za Hrvatsku je bitno da smo nakon osam godina ponovno na evropskoj sceni a prve dvije utakmice protiv reprezentacija iz top klase će pokazati gdje smo, rekao je izbornik reprezentacije Hrvatske Igor Šimunčić.

Hrvatska u 1. kolu igra protiv Francuske.

– francuzi su dosta dugo na okupu, relativno su mlada momčad ali isto tako prepuna iskustva. Početak je turnira u tu vidim neku našu šansu. Moramo biti u egalu što duže i učiniti protivnika nervoznim, zaključio je Šimunčić.

1. kolo 18.00 Hrvatska -Francuska (petak)
2. kolo 20.30 Hrvatska – Italija (subota)
3. kolo 15.00 Hrvatska – Estonija (nedjelja)