Oxford pobjednik regate legendi na Rivi

0
Foto: unisport.hr

Oxford je odnio i treću pobjedu na 16. Međunarodnoj veslačkoj regati osmeraca Sv. Duje u Splitu. Nakon studenata u Spinutu, legende Oxforda su slavile na Rivi.

U subotu se 12 sveučilišnih osmeraca nadmetalo na kilometar dugoj stazi Veslačkog kluba Gusar u Spinutu. I u ženskoj i u muškoj konkurenciji slavio je Oxford i tako potvrdio da je ove godine bolji od Cambridgea, kojeg je pobijedio i u legendarnoj utrci niz Temzu.

Tradicionalna utrka legendi privukla je pozornost brojnih Splićana i njihovih gostiju koji su se okupili na Rivi povodom Dana grada i blagdana Svetog Duje. Neposredno nakon svečane mise, proslavljeni veslači Oxforda, Cambridgea i Splita sjeli su u osmerce i nadmetali se na kratkoj stazi od dvjestotinjak metara između Lučke kapetanije i Matejuške. Veslalo se, po običaju, dok jedna posada ne ostvari dvije pobjede, dakle maksimalno su bile moguće četiri utrke, ali je pitanje pobjednika regate Oxford riješio već nakon dva starta jer je oba puta bio najbrži.

Veslačke su legende nastavile uživati u Sudamji, a druženje su zaključili istom porukom kao i svih ovih godina – vidimo se u Splitu i dogodine!