Petra Martić osvojila svoj prvi WTA trofej u karijeri!

0
Foto: Facebook

Petra Martić pobjednica je WTA turnira iz 125K serije u Chicagu. Do najvećeg uspjeha u karijeri došla je bez izgubljenog seta. U finalu je deklasirala Njemicu Monu Barthel.

Nakon rane eliminacije s US Opena, Martić se prijavila za turnir u Chicagu (iz iste kategorije u kojoj je i naš Bol na Braču). Imala je status druge nositeljice koji je opravdala u svih pet mečeva. U prvom je kolu 27-godišnja Dućanka sa 6:1, 6:3 prošla američku kvalifikanticu Jamie Loeb. Ni u drugom kolu nije bilo previše posla za Martić. Bugarka Sesil Karatančeva uhvatila je 6 gemova (6:4, 6:2).

Uslijedio je najteži ispit, u četvrtfinalu protiv naturalizirane Amerikanke Varvare Lepčenko, koja je u glavni ždrijeb ušla s pozivnicom. Zbog lošeg vremena, meč je nakon duže odgode odigran u dvorani. Nakon dva sata igre, Martić je sa 7:5, 7:6(3) načinila još jedan korak ka trofeju. U polufinalu joj je 4. nositeljica, Njemica Tatjana Malek Maria, uzela samo tri gema (6:1, 6:2). Prvi je set Petra osvojila s 4:0, drugi s 3:0. Potom je jedini put u meču izgubila svoj servis, ali to je bio i zadnji gem za Mariu.

U finalu je Petru Martić dočekala još jedna Njemica, Mona Barthel. Meč je trajao tek nekoliko minuta više od jednog sata. Martić je počela s 3:0. Izgubila je servis, pa u sljedećem gemu propustila 15-40. Mirno je držala servis za 4:2, propustila loptu za 5:2 i set-loptu kod 5:3, ali je zadržala prednost do kraja seta. Drugi set Martić je otvorila s 4:0, imala je i 15-40, da bi Barthel ipak osvojila počasni gem.

Bilo je puno promjena. Igralo se i vani i pod krovom, bilo je i hladno i vruće. Trebalo se prilagoditi, uspjela sam i to mi je donijelo ovaj trofej, izjavila je Martić. Pobjeda joj je donijela 24 tisuće američkih dolara.

Uspjehom karijere Petra Martić došla je s 47. na 38. mjesto WTA ljestvice i opet postala najbolje rangirana hrvatska tenisačica. Donna Vekić je, naime, pala s 41. na 47. mjesto.