Plenković dolazi u Dugopolje

0
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Premijer Andrej Plenković dolazi u petak na obilježavanju početka izgradnje Galenskog laboratorija u Dugopolju.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti polaganja kamena temeljca za početak izgradnje Galenskog laboratorija investitora Ljekarne Splitsko-Dalmatinske županije, u petak, 17. veljače 2017. godine, u 14.00 sati, u Dugopolju (Dugopoljska bb).

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar graditeljstva i prostornoga uređenje Lovro Kuščević i ministar zdravstva Milan Kujundžić, priopćeno je iz Vlade.

Vrijednost investicije veća je od 70 milijuna kuna. Trenutno izvođeni građevinski radovi tek su prva faza izgradnje Galenskog laboratorija, a njihova vrijednost iznosi 6.820.394,88 kuna. Početak druge faze izgradnje predviđen je za osam mjeseci.

Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije djeluje kao javna ustanova s desetljećima dugom tradicijom u opskrbi lijekovima i medicinskim proizvodima. Nije proračunski korisnik već se isključivo financira iz prihoda ostvarenih na tržištu. Zapošljava preko 240 zaposlenika te djeluje na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, u kojima broji 36 ljekarničkih jedinica i depoa.