Sindikati idu dalje, u ponedjeljak veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića

0

Sindikati obrazovanja najavili su na press konferenciji da će sutra u 9:45 na Trgu svetoga Marka održati manji prosvjed s oko 300 članova sindikata i to kao prosvjed šutnje. Već smo sve rekli, a vladi ćemo dati jasnu poruku, kazao je čelnik srednjoškolskog sindikata Branimir Mihalinec.

U ponedjeljak, 25. studenog u 12 sati održat će se veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Pressici je prethodio sastanak s resornom ministricom, koja je pravobraniteljici zamjerila što nije došla. Sam sastanak završio je bez rezultata. Sindikati su odbili traženje ministrice za se nastava održava barem za osmaše i maturante, jer ne možemo početi slabjeti naš štrajk, kazao je Mihalinec i istaknuo kako nisu sindikati odgovorni, jer oni samo traže svoja prava. Odgovornost je, kaže, na premijeru i Vladi.

Danas su sindikati organizirali akciju Potrubi za obrazovanje, koja će se u Zagrebu održala na rutama kojima će prolaziti dužnosnici Europske pučke stranke i premijer Andrej Plenković. Akcija Potrubi za obrazovanje održana je i u Šibeniku te u Splitu, na raskrižjima kraj bolnice Firule i kraj Slobodne Dalmacije.