Sinj i Nada za naslov jesenskog prvaka

0
Foto: Berislav Rožman

Sinj i Nada odigrat će u 16 sati na igralištu SC Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol derbi 5. kola Hrvatske lige ragbijaša. Pobjednik će biti prvi na polovici prvenstva.

Sinj je slavio u Zagrebu protiv Mladosti koja je pak iznenadila Nadu na Starom placu. Uoči 5. kola kojim završava prvi krug natjecanja (drugi slijedi odmah nakon reprezentativne pauze), Sinj ima 12, Nada 11, a Mladost, koja je gost Ljubljane, 10 bodova. U novom formatu natjecanja, dvije najbolje momčadi lige na proljeće će odigrati finale, a prvoplasirani će imati prednost domaćeg terena.

Analizirali smo utakmicu s Mladosti, pogledali smo snimku više puta i ukazali na pogreške koje se ne smiju ponoviti u Sinju. Sinj se pojačao nekim igračima Makarske rivijere koja ove godine ne sudjeluje u prvenstvu Hrvatske. U dobroj su formi, odlično su fizički pripremljeni, a mi smo imali težak dvoboj s Mladosti pa smo i mentalno i fizički potrošeni. Imamo i nekoliko ozlijeđenih igrača, ali stisnut ćemo se i idemo u Sinj na pobjedu. Susret odlučuje o prvom mjestu, ali za nas je to izuzetno važna utakmica u kojoj se moramo mentalno vratiti i podići samopouzdanje na visoku razinu. Moramo se staviti sto posto, uživati u tih 80 minuta, igrati dobro da na kraju utakmice slavimo, rekao je za Radio Dalmaciju trener Nade Mate Borozan.

Ulazimo punim snagama u utakmicu sezone. Svi živimo za nju nakon pobjeda protiv Ljubljane i Mladosti koje su povijesne za naš klub. Nada je jaka, stabilna, uvijek opasna, bit će to težak posao. Bit će jako zanimljivo pogledati kako ćemo se nositi s njima. Riješili smo probleme s disciplinom i posvetili se igri u kojoj smo postigli veliki napredak, Sinj je duplo jači nego lani. Utakmica je važna ali nije ključna, ipak smo tek na pola prvenstva, poručio je trener Sinja Marin Tvrdić, nekad i sam prvotimac Nade.