Split dobio još jedan Challenger turnir

0
Foto: pixabay.com

Udruga teniskih profesionalaca, ATP, dodijelila je Splitu još jedan teniski turnir iz Challenger serije.

Nakon što je prvo izdanje Split Opena početkom jeseni dobilo najviše ocjene, u travnju će se tako umjesto jednog odigrati dva turnira. Originalnom terminu od 12-18. travnja, koji se poklapa s Masters 1000 turnirom u Monte Carlu, dodan je još jedan, od 5. do 11. travnja. Tako će Firule nakon Uskrsa biti jedan od dva centra teniskog svijeta na početku europskog dijela sezone na zemljanim terenima.

Ovaj dodatni turnir je konačna potvrda našeg truda i rada kojeg smo svi zajedno uložili prošle godine, kada smo cijeli turnir digli od nule u samo sedam tjedana. Grad, Javna ustanova športski objekti Split, Turistička zajednica, TK Split 1950… Svi su imali dovoljno hrabrosti stati iza turnira u trenucima kada je cijeli svijet u potpunosti stao na 3 mjeseca. Naravno da je za ovakav rasplet zaslužna i reputacija koju naša agencija uživa u ATP-u kao njihov dugogodišnji partner te je stoga ova krasna vijest u neku ruku i uskršnji poklon Splitu i svim ljubiteljima tenisa u gradu pod Marjanom. Sigurno da je sa svim svojim teniskim rezultatima u proteklih 70 godina te igračicama i igračima, to i zaslužio. Siguran sam da će tradicija ostati, a turnir biti sve jači i jači, rekao je direktor turnira Ismar Moralić.

Za grad Split dva tjedna u turističkoj predsezoni, pogotovo u vrijeme pandemije COVID-a 19, znače jako puno. Ostvarit će se oko tisuću noćenja, dok će ATP prema prvim procjenama testove na COVID-19 platiti više od 400 tisuća kuna. Tenisači će ostati u gradu 10-15 dana, kao i njihovi treneri te prateće osoblje. Split se ovim turnirima sve jače upisuje na tenisku kartu svijeta, a u budućnosti očekujemo i daljnje iskorake, dodao je Moralić.