Split-Krka na Gripama

0
Foto: Radio Dalmacija

Nakon pauze zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nastavlja se klupska košarkaška sezona. Split u 19 sati na Gripama igra utakmicu 18. kola 2. ABA lige protiv Krke.

Znate da smo imali dugi period s po dvije utakmice tjedno, tako da smo prošli tjedan iskoristili da se prvo dobro odmorimo, a onda poradimo na fizičkoj pripremi. Zbog izborničkih obveza nisam bio s momčadi, ali sam svakodnevno primao izvještaje svojih pomoćnika (Ante Marović i Ante Grgurević, op. a.). Svi igrači su trenirali redovito, moji pomoćnici su bili izuzetno zadovoljni s odrađenim poslom. Bilo je manjih problema kod nekih igrača uslijed intenziteta kojim se radilo, ali svi će, osim Kanaeta i Omrčena za koje je sezona gotova, biti spremni za nastup. Nadam se da nam to može biti dobra baza za nastavak prvenstva jer nas u ožujku čeka jako zahtjevan raspored s putovanjima u Osijek i Ohrid pa će trošenje biti veliko, rekao je trener Splita Ivica Skelin.

U Novom Mestu smo nesretno izgubili, odlučila je jedna lopta. Krka je uz Borac iz Čačka na vrhu ljestvice, to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Fizički su vrlo snažna, moćna ekipa. Radi se o igračima koji imaju dosta individualne kvalitete. Nezgodni su i vrše pritisak na skoku u napadu, imaju 6-7 kvalitetnih pojedinaca od kojih svaki put netko drugi iskoči. Ne znate jesu li opasniji pod košem ili izvana, morat ćemo odigrati dobru utakmicu, potruditi se da nametnemo svoj intenzitet. Igramo kući, pred svojom publikom, a recept je poznat – kroz dobru obranu tražiti lake poene iz kontranapada, ne svesti se na igru 5 na 5, dodao je Skelin.

Kako nam već u petak u 17 sati na Gripe stiže Šibenik, proširit ćemo rotaciju i pokušati podijeliti minutažu na što je moguće veći broj igrača da se ne dogodi da nekog od igrača dovedemo “u crveno” pa da ne bude na svom optimumu protiv Šibenika, zaključio je Skelin.