Split Tommy dočekuje Futsal Dinamo

0
Foto: Radio Dalmacija

Split Tommy i Futsal Dinamo odigrat će na Gripama u 19 sati prvu utakmicu polufinala doigravanja za malonogometnog prvaka Hrvatske. Igra se do dvije pobjede, a uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu.

Velika je prednost što smo izborili drugo mjesto na kraju regularne sezone, iako smo ga bili ispustili na nekoliko kola. Imali smo vremena da nam se oporave svi igrači koji su bili načeti ozljedama pa skoro u idealnom stanju dočekujemo Futsal Dinamo. Radi se o dvije momčadi koje vode sjajni treneri. Mi smo dobili puno dolaskom Victora Acoste, a oni imaju Miću Martića, jednog od najboljih trenera koji me ikada trenirao. To uvijek garantira sjajnu predstavu, s puno ritma, puno golova i gledatelji će sigurno uživati u sjajnoj utakmici. Kad se radi o dvije uigrane ekipe, obično presudi nekakav sjajan individualni potez ili pogreška u fazi obrane. U prošloj smo utakmici, unatoč porazu, pokazali da smo kvalitetnija momčad od Futsal Dinama, stvorili smo pregršt prilika i ako popravimo realizaciju doći ćemo do pobjede. Ona je vrlo važna, za razliku od finalne serije gdje se igra na tri pobjede i prva se utakmica posljednjih sezona pokazala najmanje važnom, u polufinalu obično prva utakmica presudi jer momčad koja je izgubi mora zatim dobiti dvije u nizu. Izuzetno je bitno da povedemo 1:0 u pobjedama. Samo ime protivnika dovoljan je poziv splitskoj publici. Dinamo dolazi na Gripe i ne smijemo dozvoliti da drugi put zaredom slavi u Splitu. Mi igrači ćemo dati apsolutno sve od sebe, ostaviti srce na parketu, a nadam se da će tribine biti pune, rekao nam je reprezentativni vratar Split Tommya Ivo Jukić.

Zanimljivo, obje utakmice Split Tommya i Futsal Dinama ove sezone dobili su – gosti. Split Tommy je slavio u Zagrebu 20. studenog u 8. kolu s 3:2, a Dinamo uzvratio na Gripama u 19. kolu 21. ožujka (na fotografiji) s 4:3.