Split u polufinalu poveo protiv Zadra

0
Foto: PR; KK Split

Split je u polufinalnoj seriji prvenstva Hrvatske poveo protiv Zadra s 1:0. Na Gripama, u spektakularnoj navijačkoj atmosferi “Žuti” su bili bolji sa 74:64 (18:22, 21:13: 16:17, 19:12). Bila je to izjednačena utakmica u kojoj se Split odvojio tek pri kraju, ali pobjeda “Žutih” je  zaslužena.

Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi. Moj komentar utakmice je 41 skok Splita od čega 17 napadačkih naspram naših ukupno 22. Mislim da to sve govori. U napadu smo imali premalo raspoloženih igrača, rekao je pomoćni trener Zadra Srđan Helbich.

Splitu je ovo bila prva ovosezonska pobjeda protiv Zadra na Gripama. A u njoj su dominirali Shannon Shorter (23 poena) i Toni Perković (22 poena, trice 6:10).

Napravili smo važan korak i napokon odigrali domaću utakmicu protiv Zadra na pravom nivou. Nismo još ni blizu cilja. Znamo kakva nas utakmica očekuje u Zadru. Nakon 6-7 minuta nervoze stabilizirali smo se, počeli dominirati u skakačkom dijelu. To je bio presudan faktor da smo utakmicu držali pod kontrolom. Atmosfera je bila standardno odlična, mislim da su navijači mogli otići kući zadovoljni. Dali su nam vjetar u leđa da dođemo do 1:0, hvala im na tome, izjavio je trener Splita Srđan Subotić.