Svjetska prvakinja Barbara Matić dobila svoj poštanski žig

0
Foto: RD

U sklopu aktivnosti proslave Svjetskog judo dana, Hrvatski judo savez je organizirao predstavljanje poštanskog žiga s likom svjetske prvakinje Barbare Matić.

U poslovnici Hrvatske pošte u Splitu, u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije, na Svjetski judo dan (28. listopada 2021.), hrvatska olimpijka i svjetska prvakinja Barbara Matić predstavila je poštanski žig sa svojim likom. Velika mi je čast da se baš moj lik nalazi na žigu Hrvatske pošte. Malo mi je nestvarno, ali zaista mi je čast, da će se na Svjetski judo dan pečatirati pošiljke baš tim žigom, rekla je dobro raspoložena Matić.

Prigodni žig je dio dugoročnog projekta Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije. Na taj način se obilježava i slavi zlatna medalja koju je Barbaru Matić osvojila 10. lipnja 2021. godine na Svjetskom prvenstvu u judu u Budimpešti.

Žig, autora Stjepana Zdenka Brezarića, izradio se prema nacrtu u veličini od 33 mm, s Barbarinim likom i ključnim informacijama o velikom uspjehu najbolje hrvatske judašice.