Svjetsko prvenstvo klase laser otvara se na Rivi

0

Svjetsko prvenstvo u jedrenju za klasu laser svečano se otvara u 19.30 sati na Rivi. U Splitu će od četvrtka do utorka u organizaciji JK Mornar jedriti 148 laseraša iz 52 države.

Otvaranje je zamišljeno na način da će svi sudionici sa zastavama svojih država prodefilirati od Prokurativa preko Rive. Na središnjoj pozornici održat će se kratka svečanost s prigodnim govorima, a nastupit će i dvije naše renomirane klape, rekao je direktor regate Zlatko Jakelić.

Među sudionicima Svjetskog prvenstva su i sva tri osvajača medalja s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru – Australac Tom Burton, naš Tonči Stipanović i Novozelanđanin Sam Meech – te zlatni s posljednja dva Svjetska prvenstva, Britanac Nick Thompson. Jedrit će se od četvrtka do utorka, a predviđena su po dva plova dnevno. Prva tri dana jedriličari će biti podijeljeni u kvalifikacijske skupine, a potom će se, temeljem rezultata, flota razdijeliti na Zlatnu, Srebrnu i Brončanu skupinu. Oni najbolji će se u Zlatnoj skupini boriti za odličja.