Svjetsko prvenstvo – utrka karića u subotu u Šibeniku

0
Foto: youtube.com

Odbrojavamo dva dana do početka jedinstvenog događanja – trećeg Svjetskog prvenstva – utrke karića Velika nagrada Grada Šibenika. Prvenstvo će biti održano u subotu, 29. prosinca, u Šibeniku. Start je u podne na tvrđavi Barone. Vozi se niz Gimnaziju, preko centra grada do šibenske rive. Vozači, još se stignete prijaviti!

Utrka karića jedinstven je događaj koji nudi mnoštvo zabave i prisjećanje na djetinjstvo i nekoć najdraže dječje prijevozno sredstvo – kariće. Svjetsko prvenstvo u Šibeniku i treću godinu počinje na 80 metara nadmorske visine i spušta se gotovo u more. Ove godine, zbog zime, cilj nije mulo Krke, već obližnja trafika na početku šibenske rive.

Za one koji bi htjeli sudjelovati u Utrci, a nemaju karić, organizatori su osigurali deset karića koji se mogu posuditi sat vremena prije početka spusta i vratiti nakon utrke. Okupljanje je od 11 sati na tvrđavi Barone kad će biti i podjela startnih brojeva i upis novih sudionika.

Karićima će se niz Barone do šibenske rive spustiti i dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić te direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Organizator, Udruga za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija, napominje kako će u subotu od 11 sati i 55 minuta do 12 sati i 25 minuta za sva vozila biti zaustavljen promet centrom Šibenika; dionice ulica Šubićevo šetalište, Put gimnazije, Stjepana Radića, Vladimira Nazora do cilja Mulo Krke. Policijski službenici će uz pomoć organizatora zatvoriti i moguće prilazne ulice, te nadzirati kretanje po ulicama utrke. Također, apeliraju na stanare, vlasnike vozila parkiranih duž Ulice Put Gimnazije da istog dana izmaknu svoja vozila, ako su u mogućnosti.

Glavni pokrovitelji događanja su Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika, a CIAK auto osigurao je vrijednu nagradu za pobjednika/icu trećeg Svjetskog prvenstva utrka karića. Trgovački centar Dalmare pokrovitelj je preostalih nagrada dok je tiskara Smolić zaslužna za tisak diploma.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljima bit će održana oko 13 sati i 30 minta na pozornici u Parkiću jer Velika nagradna igra održava se u suradnji s Adventurom 2018, jedinim plastic free božićnom sajmu u Hrvatskoj i najboljem Adventu na obali.

Istog dana, na istom mjestu no u večernjim satima poznato glazbeno događanje Disco Gimnazija slavi svoju 40. godišnjicu. Umjesto tradicionalno u zgradi Gimnazije Antuna Vrančića, gdje je poniklo, slavljeničko izdanje Disco Gimnazije održat će se na otvorenom u sklopu Adventure.