Tihea Topolovec osvojila europsku broncu

0
Foto: Kostadin Andonov (EJU)

Prvi dan Europskog judo prvenstva za juniore u španjolskoj Malagi donio je i prvu medalju za Hrvatsku. 18-godišnja Tihea Topolovec osvojila je broncu u kategoriji do 52 kilograma.

Nakon što je prošle godine u Sarajevu osvojila svjetsko srebro u kadetskoj konkurenciji, mlada Zagrepčanka Tihea Topolovec, koja talent brusi u Splitu, u Malagi je osvojila europsku broncu. Zadovoljna sam, iako mislim da je nastup mogao biti i bolji. Idući tjedan nastupam na Grand Prix turniru u Zagrebu i nadam se da ću se pokazati u pravom svjetlu. Nakon Zagreba je fokus na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Tel Avivu, a tamo se nadam barem ponoviti rezultat kao iz Malage, rekla je Topolovec.

U prvoj borbi Tihea je pobijedila Turkinju Caliskan, da bi u borbi za polufinale izgubila od dvije godina starije Slovenke Štangar. U repesažu je pobijedila Portugalku Esteves, a do medalje je došla pobjedom protiv Gruzijke Janašvili. Zanimljivo, sve četiri borbe riješene su prije isteka vremena, ipponom.

Prvog dana su nastupile i Sara Matijević (do 48 kg), koja je izgubila u prvom kolu od Njemice Baumans, te Iva Oberan (do 57 kg), koja je zauzela 7. mjesto nakon što je upisala pobjede protiv Ruskinje Šilove i Nizozemke Van Krevel, a izgubila od Izraelke Bezalel (ISR) i Britanke Toprak.