Tonči Huljić za Radio Dalmaciju: ‘Ovo što se danas radi je bijedno, to je ispod svakog kriterija’

0
Foto: Radio Dalmacija

Gostujući u programu Radio Dalmacije kod Gordana Vasilja, najpoznatiji hit-mejker s ovih prostora Tonči Huljić otkrio je brojne zanimljivosti.

Tako je između ostalog komentirao svoju nedavnu izjavu na predavanju na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu da je grupa Magazin trebala prestati s radom prije 8 godina, što je, kaže, izvučeno iz konteksta: ”Meni je samo žao što je jedno pitanje koje je jedna studentica postavila vezano za Magazin postavljeno kao moja konstatacija, međutim to je bilo pitanje koje sam ja izrevitalizirao kroz odgovor, ali da se sad ne pravdam jer nisam čovjek koji se voli pravdat, znači mislim da je RTL snimio cijelo predavanje, mislim da ga imaju negdje pa eto tko želi znat što sam ja htio kazat, ali to je zaista bila jedna potpuna nebitna točka i nebitno pitanje u kontekstu svega onoga što je tamo trajalo kroz ta dva i pol-3 sata.”

Huljić se osvrnuo i na trenutačnu situaciju na domaćoj glazbenoj sceni. ”Ovo što se danas ovdje sluša, ja sam to počeo prvi raditi prije 10 godina, čak bi se usudio reći da je Rozga bila rodonačelnik tih stvari. Danas će ona prva izaći iz toga zato što ovo što se danas radi je bijedno, to je ispod svakog kriterija. Ono što mi radimo ima neku suvislost, ima neku poveznicu sa životom. Mi možda možemo sami sebe uvjeravat da je to neki normalan život, a možda to nije realni život. Možda je realni život upravo to da vikendom svi moraju izaći vani, izopijat, iskresat i da o tome treba pjevat, ali to je stvar osobnog odabira. Moj odabir je da mi se to više ne radi, kako bih kazao. Drugi te pjesme rade zato što ne znaju ništa bolje, a ja kad moram pisat te pjesme, ja moram isključit 50% svoje inteligencije, a moram i dalje biti kreativan. Znači ne da mi se isključit 50% mozga, želim radit s mozgom i sa dušom i zato evo, polako radim druge stvari i drago mi je što ljudi to prepoznaju. Toliko mi je ovo ‘Srce za vodiča’ i taj uspjeh ili ‘Moje zlato’ i ovo sve što radim sam za sebe, utoliko mi je to draže jer je to neki autobus u koji se ne mogu baš svi ukrcat. Ovdje kod nas stalno ili arlauču, mašu zastavama ovim, onim, prošlim, sadašnjim, pa to pokazuju amo, busaj se u prsa, a sa druge strane imaš turbo folk i negdje između te dvije krajnosti se zapravo odvija onaj pravi život.”

Tonči je otkrio i da je jako nervozan ako neki period ne piše pjesme: ”Je, agresivan, katastrofa, užas. Kad mi se desi da duže vremena ne radim i ne izbacujem pjesme, prvo mi je teško izbacit onu prvu pjesmu, a drugo stvarno imam maltene zdravstvene simptome, udaranje srca, nervozu, ne znam uopće što, kao sve je ok, a ja sam užasno nervozan i onda shvatim, sjednem za klavir i to me stvarno opušta. Eto vidiš, to je nevjerojatno, nikad nisam mislio da ću se bavit ovim poslom.”

Popularni Splićanin je progovorio i o svojoj 37 godina dugoj ljubavi sa suprugom Vjekoslavom”Imamo iste afinitete, iste interese, iste emocije, na iste stvari plačemo, smijemo se, a od malih nogu radimo zajedno, djeca su takva kakva jesu, mislim stvarno sam sretan čovjek s te strane. Ne volim previše o tome ni pričat da ne ureknem ha ha.”

Huljić je za Radio Dalmaciju ekskluzivno otkrio i kako će kao pjevač prvi put nastupiti na predstojećem Splitskom festivalu, a na pitanje kako se osjeća kao debitant, odgovorio je: ”Glupo hahaha, što da kažem. Svaki put kad se popnem na pozornicu osjećam se glupo, a nakon 15 minuta sam ushićen.”