U subotu odluka o finalistima Prvenstva Hrvatske u ragbiju

0

Nakon trotjedne pauze, zbog nastupa reprezentacije u europskoj skupini 1 Jug, hrvatske ragbijaške klubove očekuje rasplet u dosad nikad uzbudljivijoj i neizvjesnijoj završnici Prvenstva Hrvatske. U posljednjem kolu redovnog dijela prvenstva tri momčadi konkuriraju za dva mjesta u finalu državnog prvenstva. U subotu ćemo vidjeti je li, i koliko je prvenstvena stanka te odsustvo velikog broja reprezentativaca utjecalo na formu momčadi koje se bore za finale.

Vodeća Mladost gostuje u zagrebačkom gradskom derbiju na Rudešu. Prvi susret gradskih rivala u ovogodišnjem prvenstvu na Krtičnjaku završio je minimalnom pobjedom Mladosti 20-17.

Da bi osigurale plasman u finale obje momčadi moraju ići na pobjedu. Mladost mora pobijediti za plasman u finale a bonus poen osigurava im prvo mjesto i prednost domaćinstva u finalnom susretu. S druge strane Zagreb, da bi prestigao Mladost i plasirao se u finale, mora pobijediti s više od 7 razlike. U tom slučaju postoji mogućnost da obje zagrebačke momčadi zaigraju finalu ako Nada kiksa i na svom Starom placu izgubi s više od 7 razlike protiv Sinja. Ipak prema dosad viđenom u ovogodišnjem prvenstvu u finalu ćemo najvjerojatnije gledati još jedan obračun Mladosti i Nade. Obje momčadi navikle su igrati pod pritiskom, posjeduju vještine i moć te taktičku disciplinu da sprovedu svoj plan igre u odlučnim utakmicama. Pred odlične nastupe reprezentacije Nada je bila u najvećem zamahu. Dosegla je zavidan nivo forme i vrlo uvjerljiv pozitivan niz rezultata. Sada pobjedom mora potvrditi dosegnutu formu i mjesto u finalu. Osvajanje dodatnog bonus poena otvara mogućnost igranja finala u Splitu i branjenje naslova pred svojom publikom na Starom placu. Da bi se to ostvarili nešto će se pitati i momčad Sinja. Iako neuvjerljivi ove sezone u Split dolaze neopterećeni rezultatom. Bez šansi da se bore za daljnji plasman ali u želji da se dostojno, sportski oproste od sezone i završnicu prvenstva učine što interesantnijom i uzbudljivijom.

Zagrebački gradski derbi sudit će Mario Dragičević iz Splita dok će susret dalmatinskih rivala u Splitu sudit Ivan Zelić iz Zagreba.

Kup Hrvatske u ragbiju 15 za kadete do 16.god.

U nedjelju 21. studenog o.g. u Splitu će se održati Završni turnir Kupa Hrvatske u ragbiju 15 za kadete do 16 godina. Ove godine za trofej Pobjednika Kupa Hrvatske borit će se momčadi RK Nada, RK Sinja te ZRS. Početak turnira je u 13,00 sati.