Uređuje se plaža u Raslini

0
Foto: pixabay

U Šibeniku je potpisan ugovor o izvođenju radova druge faze uređenja plaže u Raslini. Potpisali su ga gradonačelnik Željko Burić  i izabrani izvođač radova direktorica tvrtke Stina Šibenik d.o.o. Anđela Klara Radovčić.

Radovi na drugoj fazi uređenja plaže u Raslini obuhvatit će uređenje 190 metara šetnice sa podzidovima, oblaganje zidova kamenom, postavljanje osnovne vodovodne instalacije i pripremu za postavljanje stupova javne rasvjete, a očekuje se da budu gotovi najkasnije do kraja ove godine.

Vrijednost ugovora s PDV-om iznosi 596.300,00 kn, a za potrebe druge faze projekta Grad Šibenik uspješno je ostvario 267.000,00 kuna prijavom na natječaj Ministarstva turizma iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture.

”Nakon uređenja plaže Banj u centru grada i kompletnom komunalnom opremanju plaže u Brodarici, vodeći računa o ravnomjernom razvoju grada, pristupili smo temeljitom uređenju plaže u Raslini. Početak radova na daljnjem uređenju ove plaže ujedno je i svojevrsni početak priprema za iduću turističku sezonu. Smatramo kako Raslina kao sastavni dio grada Šibenika ima izvrstan turistički potencijal s prirodnim ljepotama poput Prokljanskog jezera, a vjerujemo kako će dovršetak ovog kapitalnog ulaganja doprinijeti daljnjem razvoju mjesta.“, kazao je gradonačelnik Burić.

„Plaža i šetnica sv. Mihovila prostire se na površini od 3300 m2 ukupne duljine 530 metara. Projekt je podijeljen u fazama budući da je procijenjena vrijednost čitavog projekta oko tri milijuna kuna, dok je prva faza odrađena prije dvije godine sredstvima iz proračuna Grada Šibenika. Prema regionalnom programu uređenja i upravljanja plažama, plaža u Raslini vodi se kao mjesna plaža, a projektom je zamišljena kao tematska plaža pogodna za obitelji s djecom.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.