Vulić: Hajduk uvijek traži pobjedu!

0

Hajduk u 8. kolu HT Prve lige u 19 sati u Puli igra protiv Istre 1961. Trener Zoran Vulić nakon pobjede protiv Rudeša traži nova tri boda pred derbi s Dinamom.

Čeka nas zahtjevna utakmica, za nas je svaka sada finale. Moramo učiniti sve da pobijedimo. Istra je promijenila trenera pa će možda naše skautiranje pasti u vodu, ali oni će igrati onoliko dobro koliko im mi to dozvolimo. Istra je sastavljena od kvalitetnih mladih igrača koji traže svoju afirmaciju. Preko većih europskih klubova to nisu mogli jer je tamo veća klasa, ali u Istri ima interesantnog materijala čak i za Hajduk, rekao je Vulić u najavi dvoboja s Istrom 1961.

Hajduk je klub koji uvijek traži pobjedu, bez obzira na ime protivnika. Došli smo u takvo stanje da smo počeli sumnjati sami u sebe. Moramo vratiti samopouzdanje, ako to uspijemo možemo napraviti dobre stvari. Ako ne pobijedimo Istru, onda ni pobjeda protiv Rudeša neće imati toliku snagu. Svaka utakmica nosi tri boda i nismo u poziciji birati protivnika, poručio je Vulić.

Sastav se manje-više zna, 95%. Imamo neke dileme koje ću riješiti na dan utakmice. Ali to bih ostavio za sebe. Iskusniji igrači će morati iznijeti ovaj teret na svojim leđima. Nema Saida zbog suspenzije, van stroja su već duže Duka i Beširović, Memolla ima manjih problema, a svi ostali su spremni. Uključujući vratara Blaževića. Neke ćemo igrače koji nisu imali dovoljnu minutažu ostaviti B momčadi koja igra s Dinamom 2. Nakon utakmice će i oni za Pulu kako bi bili u kadru za kup-utakmicu gdje nas u srijedu u Zagrebu čeka Vrapče, dodao je trener Hajduka.

Spomenuli smo mu kako četvorica igrača – Caktaš, Jairo, Jradi i Mikulić – imaju po dva žuta kartona, pa im prijeti da propuste derbi s Dinamom na Poljudu sljedeće subote.

Mi nismo u poziciji da upozoravamo igrače da se čuvaju kartona. Interesira nas samo Istra, ako netko od njih u žaru borbe dobije karton imat će moju apsolutnu zaštitu, odgovorio je Vulić koji je vodio Istru 1961 prije 8 godina. Hajduk je tada na Poljudu nakon produžetka izgubio s 0:1 u osmini finala Kupa Hrvatske, nakon čega je smijenjen Stanko Poklepović.

Puležani vole Hajduk, bio sam tamo trener i uvjerio se da je publika više privržena nama nego nekim drugim klubovima. Pula je nogometni grad, navijači su zbog turbulencija koje su se dogodile u klubu bili nezadovoljni, ali ulaskom Španjolaca će se i publika vratiti. Pokušat ćemo se nametnuti, ne samo u Puli nego u svakoj utakmici. Nastojat ćemo držati konce igre u našim rukama, iako se nešto pita i protivnika. Igrači su sto posto koncentrirani, i oni koji nisu u prvom planu žele se dokazati. To me zadovoljava, ali moramo puno raditi da bismo digli igru na veći nivo. Moramo popraviti komunikaciju između igrača i podići agresivnost, zaključio je Vulić.