Zadar: Ćorić donio Hrvatskoj vodstvo protiv SAD-a

0
Foto: Luka Gerlanc /Cropix

Hrvatska je povela s 1:0 protiv SAD-a u polufinalu Davisova kupa koji se igra u Zadru. Prvi bod donio nam je Borna Ćorić koji je s 3:0 u setovima 6:4, 7:6(4), 6:3 dobio Amerikanca Stevea Johnsona.

U prvom setu Borni je bio dovoljan break u trećem gemu. Naš tenisač odlično je krenuo i u drugom, gdje je break odmah napravio na početku seta, no Amerikanac mu je uzvratio u šestom gemu. Odlučivala je 13. igra gdje je Borna manje griješio te na kraju uzeo sa 7:4. Kao i u prvom setu, tako je i u trećem, Borni je bio dovoljan jedan break, ovog puta u četvrtom gemu, za konačnih 6:4, 7:6, 6:3.

Stvarno sam krenuo odlično u meč, breaknuo sam ga u trećem gemu, što je jako bitno. Servirao sam fenomenalno tijekom cijelog meča, kad god je bilo bitno servirao sam dobro i dobro sam miksao, mislim da sam odigrao taktički. Nije bilo krize u drugom setu, on je odigrao nekoliko dobrih poena i malo sam se stisnuo, ali nisam htio paničariti jer osjećao sam da sam nadmoćniji od njega, rekao je Ćorić nakon pobjede.