Započinje A1 liga

0

Započinje nova sezona Hrvatske košarkaške lige. Jedanaest momčadi će igrati dvokružno a nakon toga će pet najboljih izboriti ligu za prvaka koja donosi dvoboje s našim regionalnim tercetom Cedevitom, Cibonom i Zadrom.

Prvi dojam je da je liga kvalitetnija nego proteklih sezona. Zagreb i riječki Kvarner su favoriti na papiru a od pet dalmatinskih predstavnika šibenski Jolly ima najkvalitetniji sastav i jedinog Amerikanca u cijeloj ligi playmakera Jamesa Washingtona koji je prošle sezone odlično igrao u Švedskoj.

Velika snaga Jollya je i novi trener Damir Milačić, protekle tri sezone je radio oldičan posao u Sinju. Split, Alkar, Ribola Kaštela i Šibenik su u ovom trenutku objektivno bliži ligi za ostanak ali je sigurno da neće tek tako lako odustati od borne za prvih pet pozicija.

Derbi prvog kola je večeras u 19 sati na Gripama a sastaju se Split-Jolly. Kaštelani s Antom Delašom i Mimicom dočekuju Vrijednosnice Osijek dok će na Baldekinu Šibenik ugostiti Alkara. I jedni i drugi su znatno oslabljenji u odnosu na prošlu sezonu no za vrazliku od šibenčana, sinjani su praktički u zadnji trenutak uspjeli dovesti trojicu kvalitenih igrača za ovaj nivo Glavinića, Tešiju i Šipića.

Raspored 1. kola Hrvatske lige.

Subota:

17.00 Ribola Kaštela-Vrijednosnice Osijek
18.00 Kvarner 2010- Gorica
19.00 Split-Jolly JBS i Šibenik-Alkar

Nedjelja: 12.00 Zagreb-Škrljevo