47. Kulturno-umjetničke igre mladih u Splitu

0

47. Kulturno-umjetničke igre mladih održat će se 22. i 23. svibnja 2019. u Domu mladih u Splitu – MKC Split s početkom u 17 sati, a 24. svibnja 2019. upriličit će se večer folklora na splitskoj rivi u 19 sati.

Nastupit će preko 2.000 djece i mladih iz Splita, Splitsko-dalmatinske županije te cijele Hrvatske i susjedne BiH. Program nije natjecateljskog karaktera. Program je podijeljen u tri kategorije: Kolaž programi, Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku te Večer suvremenog plesa.

Evo najave još dva događaja u organizaciji Glazbene mladeži Split:

Deseti koncert iz Ciklusa Lesić
U četvrtak, 23. svibnja u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita očekuje nas deseti koncert u sklopu 8. Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić. Program počinje u 20 sati, a nastupaju violinistice Elena Vergaš, Marija Lalović i Marijana Raboteg.

3.Sax vikend u Splitu
Ove godine na 3. Split Sax WEEK(END)u Gordan Tudor ugostit će Roya Nodu (Japan), Matjaža Drevenšeka (Slovenija) te članove Papandopulo kvarteta (Hrvatska). Radionice će se odvijati u zgradi Glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu od 27. do 29. svibnja 2019.
Koncert Royo Node, Gordana Tudora i mladih saksofonista – polaznika seminara predviđen je u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita u 19 sati.