Kauboji protiv Španjolske za polufinale SP

0

Hrvatska rukometna reprezentacija u 20.45 sati u Montpellieru igra protiv Španjolske četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

“Kauboji” će morati odigrati svoju najbolju utakmicu u Francuskoj kako bi izborili polufinale. Španjolci su jako težak protivnik ali kao i svi imaju mana i s njima se može igrati.

“Španjolska je momčad koju dobro znamo. Izuzetna momčad koja kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Nekog izrazitog favorita nema i svjesni smo toga. Imamo svoju šansu da odigramo dobru utakmicu za polufinale. Moramo igrati maksimalno koncentrirano uz čvrstu 6-0 obranu jer iz iskustva iz Poljske znamo da 5-1 ne funkcionira najbolje protiv njih. Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te vratare, a možemo reći da su im ‘bekovi’ malo slabiji. Moramo se paziti tehničkih grešaka jer oni to jako dobro kažnjavaju i moramo ih nekako prisiliti da igraju šest na šest jer na postavljenu zonu imaju nešto više problema”,  utakmicu je najavio trener Petar Metličić.

Spektakl je zajamčen. U preostalim utakmicama četvrtfinala se sastaju NorveškaMađarska, FrancuskaŠvedska i SlovenijaKatar.