22. sajam “Gast” veći je za četvrtinu od prošlogodišnjeg

0

Tradicionalni 22. međunarodni sajam “Gast ” ove godine će se održati u splitskoj Spaladium areni od 1. do 4. ožujka.

Vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva, ugostiteljstva, turizma i opremanja prostora u funkciji turizma. Postao je nezaobilazno mjesto okupljanja gospodarstvenika i sklapanja poslova neposredno pred turističku sezonu.

Direktorica sajma Sanja Vuković – Veić danas je najavila sajam koji je ove godine veći za četvrtinu:
Ove godine bilježi 25 posto porasta u broju izvođača i veseli nas taj odaziv. Ugostiti ćemo 587  izlagača i suizlagača iz 8 zemalja, Porast je i u broju poslovnih posjetitelja, tako da je već sad registrirano negdje oko 35 posdto više poslovnih posjetitelja.

“Gast” obuhvaća niz specijalziranih sajmova: prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, namještaja, kave, sladoleda i slastica, te turizma.

Kao i prethodnih godina, ima i stručni dio kojeg ove godine čine Turistička mreža, odnosno konferencija o turizmu i prezentacija projekta Gradovi ugodnog življenja. Na konferenciji će biti riječi o jačanju kompetencija strukovnih zanimanja, sustavima kvalitete u turizmu, kao i o eno gastro turizmu. Održat će se i okrugli stol na kojem će se pokušati razriješiti dilema je li poduzetnički centar za nove tehnologije u turizmu potreba ili medijska manipulacija.
Ono po čemu je “Gast” zanimljiv je bogat program, brojne degustacije i prezentacije , vinske radionice, tradicionalna jela iz Slavonije i Korčule , predstavljamo splitsku gastroscenu i novi koncept “sreet food”, tradicionalne slastice u novom ruhu .

Sajam će se svečano otvoriti u srijedu u Spaladium areni s početkom u 10 sati, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna.