Kovačević: Sve je spremno za Ultru, a kod buduće Vlade borit ćemo se da dobije više novaca od Ministarstva turizma

0

Splitski dogradonačelnik Goran Kovačević , uoči početka festivala elektronske glazbe “Ultra Europe” u Splitu, gostovao je u programu Radio Dalmacije.

Potvrdio je kako je Grad spreman za početak 4. izdanja Ultre:
Na Poljudu se gradi jedan novi grad i zbilja vrlo profesionalno i na svjetskoj razini sve funkcionira.Gradske službe i sve institucije grada Splita koje su uključene u logističku potporu Ultri su spremne i nadamo se da će Split kao i protekle tri godine i ovu četvrtu godinu biti odličan domaćin i zaslužiti reputaciju koju ima da se ovakavi megaspektakli mogu održavati u našem gradu.

Što se tiče sigurnosti, Kovačević ističe kako su Hrvatska i Split najsigurnija mjesta na svijetu, ali ipak su podignute mjere sigurnosti poput dvostruke ograde, većeg broja policajaca i zaštitara:
Nemamo nikakvih naznaka i vjerujemo da se ništa loše neće dogoditi.

Kovačević je uvjeren da će i iduće godine Ultra ostati u Splitu, rekao nam je kako je Grad napravio sve da to tako i bude:
Ovaj ugovor o pokroviteljstvu kojeg smo potpisali je jedan veliki poticaj da se to dogodi i slijedeće godine, no jednog dana ona će otići. Za to vrijeme Grad Split aktivno radi da se uz pomoć Ultre pozicionira u toj strukturi posjetitelja, da dođu i u slijedećih 30, 40 godina, ali i drugi festivali , jer će grad Split bit poznat kao dobar domaćini mjesto na kojem je dobra zabava ove vrste glazbe.

Prošle godine se u gradski proračun “slilo” pola milijuna kuna koje su organizatori uplatili na temelju potrošnje u ugostiteljskim objektima na stadionu, porasla je potrošnja u svim ugostiteljskim objektima , a Grad ima proračunske koristi i od povećanja prireza za sve zaposlenike, a na Ultri radi tisuću ljudi:
Tu je i neprocjenjiva korist, Split je sada promoviran na boci Heinkena , a ta reklama se vrtila za vrijeme europskog prvenstva u nogometu i kad bi mi samo htjeli promicati naš grad to bi se mjerilo stotinama milijuna kuna.

Dogradonačelnik je nezadovoljan odnosom Ministarstva turizma prema Ultri:
Kad vidite sve manifestacije koje se financiraju od strane države, onda je vrlo lako vidjeti kako je Ultra bila zanemarena. Novaca ima, samo ih treba kvalitetno usmjeriti, samo za primjer odbojka na pijesku u Istri dobije preko 3 milijuna, a Ultra svega  600 tisuća kuna i to je zbilja nedopustivo i prozivat ćemo i buduću Vladu i boriti se da ona dobije zasluženi status s aspekta onoga što vraća i državi i našoj regiji.