Matija Cvek oduševio Gripe: Mislim da večeras nismo mogli biti na boljem mjestu

0

U ispunjenoj Velikoj dvorani na Gripama, jedan od najpopularnijih mladih glazbenika, Matija Cvek, zajedno sa svojim Funkensteinsima održao je dvosatni koncert o kojem će se dugo pričati.

Splićanke i Splićane oduševio je energičnim ljubavnim pjesmama te potvrdio status istinske zvijezde nove generacije.

FOTO: Indi Cecić Turčinov

Pjevač, tekstopisac i dobitnik četiri Porina, nastup je otvorio pjesmom „Na pola puta“, s novog albuma „Vile se ovdje igraju“, a publika je emotivno dočekala i ostale Matijine hitove poput „Nasloni se“, „Visine“, „Trebaš li me“ , „Ptice“ i  „Na jastuku“.

FOTO: Indi Cecić Turčinov

Mnoštvo parova u publici pridonijelo je romantičnoj atmosferi koja se, kako je večer odmicala, sve više zagrijavala te je dugonajavljivani koncert potpuno opravdavao visoka očekivanja. Cvek, koji je nedavno rekao kako osjeća malu tremu prije prvog nastupa pred splitskom publikom, izvedbom nije razočarao.

Stvarno nam je drago što smo došli i super je što je ove godine odabrao Split za nastup, mislim da večeras nismo mogli bit na boljem mjestu.“ – rekla nam je Kristina, koja je s dečkom Joškom najromantičniji dan godine odlučila provesti uz Cveka.

FOTO: Indi Cecić Turčinov

Na pozornici se Matiji pridružila i Lorena Bućan, mlada glazbenica bogatog i moćnog vokala, koji je već ovjekovječen brojnim priznanjima te nagradama publike i struke. Zajedno su otpjevali hit Jelene Rozge “Zar je ljubav spala na to”.

FOTO: Indi Cecić Turčinov

Jako smo sretni što smo večeras bili u Splitu. Dobili smo ono što smo očekivali, sjajnu publiku koja je s nama pjevala stare pjesme, a odlično prihvatila i nove.” – rekao je Cvek nakon koncerta pa pojasnio zašto je za posljednju pjesmu nastupa odabrao Oliverov hit “Ključ života”: “Ta pjesma mi je oduvijek bila ona koju bih volio da sam je napisao. Sada mi je još bitnija i draža.

 

Dodajmo kako je Matija, koji uskoro očekuje prinovu u obitelji, obožavateljima poželio puno ljubavi u životu te da svaki dan budu dobri jedni prema drugima, a sudeći po reakcijama, Splićanke i Splićani jedva čekaju reprizu koncerta, kojoj se nadaju i puno prije sljedećeg Valentinova.