Baldasar traži ostavku Milanovića!

0

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ocijenio je neprimjerenim istup Zorana Milanovića nakon konstituiranja Sabora i zatražio ostavku vodstva SDP-a.

Milanović je prozvao Most zbog formiranja saborske većine s kriminalnom, špijunskom, proustaškom koalicijom. Baldasar je na tradicionalnom prijemu za novinare rekao da razumije zbog čega je Milanović revoltiran, ali u državi opterećenoj gospodarskim problemima ne možemo se dijeliti na takve načine i ljudi koji su na takvim pozicijama u državi ne smiju to govoriti.

Izbore možemo izgubiti ali obraz ne, to se sto puta ponavljalo i više puta u mojoj stranci pokazalo ispravnim. Ne mogu prihvatiti da se pola mojih susjeda, sugrađana i države proglašava negativcima i zločincima. SDP Splita to ne prihvaća, mi moramo zajedno živjeti i pozivam na normalan demokratski dijalog, dodao je Baldasar.

Vodstvo stranke Baldasar je pozvao na podnošenje ostavki. Svaka stranka kada dođe u ovu poziciju mora odlučiti kojim će pravcem krenuti. Po meni je jedini ispravan pravac zapadne demokracije: rukovodstvo koje ne pobijedi, odnosno izgubi, treba dati ostavku i pripremiti stranku za nove izbore. To ne znači da se oni ne mogu opet kandidirati, zaključio je Baldasar. Čestitao je Željku Reineru na izboru za predsjednika Sabora izrazivši nadu da će se nova Vlada što prije formirati i pomoći Splitu da kao drugi grad u državi dobije svoj pravi status.