Baldasar u kupe, Šolman i Reić u špade

0

Članovi Udruge veterana KK Split Damir Šolman i Zdravko Reić gostovali su u programu Radio Dalmacije.

Glavne teme su proslava 70. godina kluba s Gripa ali i nesporazum s gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom oko organizacije proslave. Prema riječima veterana izostala je očekivana podrška grada pa je tako u Vili Dalmacija otkazan i prijem za uzvanike od kojih su mnogi trebali stići i iz inozemstva.

-Što se mene tiče nikakvog nesporazuma nema. Kada sam se prije godinu dana sastao s Ratom Tvrdićem i Zdravkom Reićem odmah sam im rekao da grad Split ne bi trebao učestvovati u organizaciji jer grad u ovom trenutku ima previše obveza prema KK Split. Moramo spasiti klub to je promarno. Kazao sam da im možemo dati Vilu Dalmacija besplatno na raspolaganje i to sve što se nas tiče. Podršku sam dao u moralnom smislu ali oni su organizatori, izjavio je gradonačelnik Ivo Baldasar.

-Sve me ovo jako rastužilo. Rekao sam, nisam rekao i slične stvari, mi nismo zbog toga organizirali ovu proslavu. Imamo 70. godina, imamo predivnu povijest a bez povijesti nema ni budućnosti. Sve smo to radili da bi klub dobio jedan podstrek, da bi se prisjetili na dane iz naše prošlosti jer ovdje se igrala jako, jako dobra košarka, kazao je za Radio Dalmaciju Damir Šolman.

Kada smo došli na sastanak ponudli smo gradonačelniku da bude pokrovitelj proslave jer se kada se radi o 70. godina jednog takvog kluba bilo je je logično da će on to i prihvatiti. On je rekao vidit ćemo, učinit ćemo, napisao je i predgovor u knjizi “Legende o splitskoj košarci” i mi smo mislili da je gradonačlenik to prihvatio. Sasvim sigurno je bio dogovoren prijem u Vili Dalmacija i to ne radi nas nego naših gostiju iz Hrvatske i inozemstva, Madrida, Barcelone, Cantua, Milana, Bologne, Beograda, Sarajeva, Ljubljanje..., izjavio je za Radio Dalmaciju Zdravko Reić.

Poslušajte cijeli razgovor s Reićem i Šolmanom.

Posljednji čin ove proslave je u petak u Časničkom domu u Lori. Termini projekcije filma su u 18.30 te 20.30 sati. Ulaznica ima za raniji početak a cijena je 50 kuna.