U Splitu uhićeno 40 navijača

0
Foto: RD

Na splitskom Poljudu  sinoć je održana  međunarodna kvalifikacijska nogometna utakmica EURO 2024 Hrvatska-Wales

Obzirom da je na području Grada Splita boravio povećan broj osoba, domaćih i gostujućih navijača koji su prije održavanja javnog okupljanja dan provodili družeći se na ulicama i trgovima grada, možemo sa zadovoljstvom konstatirati kako je sigurnosna situacija bila na izuzetno povoljnoj razini, izvijestili su iz splitske policije.

Na  stadionu je bilo  oko 32 tisuće posjetitelja od čega 1900 gostujućih navijača. Jedan dio gostujućih navijača boravio je u Splitu od četvrtka navečer, te od tada nisu evidentirani bilo kakvi značajniji negativni događaji vezano uz njihov boravak.

Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana oštećenja imovine, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Privedeno je ukupno 40 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja.

Provedba mjera osiguranja započela je već tijekom četvrtka pojačanom nazočnošću policije u centru grada, opservirano je najuže središte, posebno  mjesta gdje se okupljao veći broj navijača. Uz provođenje mjera i radnji usko vezanih uz mjesto održavanja okupljanja, policija je  intenzivno bila nazočna u gradu, na svim mjestima gdje su se okupljali navijači i pratila situaciju na terenu, a obavljane su i organizirane pratnje momčadi i navijačkih skupina, te nadzor prometa u gradu, stoji u priopćenju policije.