Červar: Francuska je ogromni favorit

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatski rukometaši u posljednjem kolu druge faze Svjetskog prvenstva u 18 sati u Koelnu igraju protiv svog najvećeg rivala – Francuske.

Mi smo u složenoj, teškoj situaciji. Moramo reći da smo si malo zakuhali sami porazom od Brazila. Ali bilo bi nam teško i da smo izgubili od Španjolske. Sve to pokazuje da je Svjetsko prvenstvo vrlo izjednačeno. Nedostaje nam i Cindrić, naša igra nije ista s njim ili bez njega. Francuska je prvak svijeta, ne treba ih posebno predstavljati. Mi smo već malo i načeti. Trebali bi osvojiti bod, a to je kao da ih pobijediš, to je iznimno teško. I oni imaju neku svoju računicu, oni su naravno ogromni favoriti, izjavio je izbornik Lino Červar.

Francuska je pojačana povratkom Nikole Karabatića. Nije u punoj snazi, ali on je lider kao naš Duvnjak koji isto nama puno znači iako je rovit. Očekuje nas vrlo težak protivnik koji, za razliku od nas, ima velik i širok odabir igrača. Ne preostaje nam ništa drugo nego boriti se protiv takve ekipe. Francuska ima veliko iskustvo, ima vrlo jaku obranu, sve imaju dobro. I tranziciju, kompletna su reprezentacija. Mi moramo ponoviti minimum partiju kakvu smo pružili protiv Njemačke da bi bili kompetitivni s njima. To će biti iznimno teško, dodao je Červar.

Naši rukometaši bi pobjedom osigurali treće mjesto u skupini, a time i nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Bod bi im osigurao 4. mjesto. U 15.30 se sastaju Brazil i Island. Ako Brazil ne pobijedi, Hrvatska će osigurati najmanje borbu za sedmo mjesto koje vodi u olimpijske kvalifikacije. U 20.30 će igrati Njemačka i Španjolska. Francuska i Njemačka su već osigurale polufinale. Uz isti broj bodova, Njemačka zasad ima 5 golova bolju ukupnu gol-razliku.

U Herningu u 15.30 igraju Tunis i Egipat, u 18 sati Norveška i Mađarska, a u 20.30 Danska i Švedska. U igri za plasman u polufinale su Danska s 8 te Norveška i Švedska s po 6 bodova. Mađarska i Egipat konkuriraju za 4. mjesto. Mađarska ima 2 boda više i 14 golova bolju ukupnu gol-razliku.