Dan je maturanata

0
Foto: pixabay.com

Okupljanjem maturanata povodom završetka školovanja danas će se obilježiti Dan maturanata. U Splitu ni ove godine neće biti organizirane javne proslave mature, nego to maturanti slave u vlastitom angažmanu.

Proslava kraja školske godine započet će već u jutarnjim satima u srednjim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije. Policija je najavila da će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih kako bi proslava prošla bez narušavanja javnog reda, oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca.

Norijada se održava u Zagrebu. Iz policijske uprave zagrebačke poručuju kako “okupljanje oko 5.000 maturanata počinje na Trgu bana Josipa Jelačića već od 10 sati, a povorka kreće od 12 sati ulicama grada prema Bundeku”.

U ovu srijedu točno u podne maturanti diljem Osječko-baranjske županije zaplesat će Quadrillu. Na najvećoj plesnoj dvorani na otvorenom u Osijeku, duž Županijske ulice maturanti će zaplesati poznati dvorski ples i tako ispratiti najljepše srednjoškolske dane, a plesat će se i u ostalim gradovima Osječko-baranjske županije.