Dinamo pao na Gripama

0

Uvjerljivom pobjedom nad Futsal Dinamom sa 7:2, Split Tommy je zadržao priključak s Nacionalom nakon 10. kola Hrvatske malonogometne lige.

Počelo je spektakularnim golom Nikole Pavića, koji je u 40. sekundi s desne strane potegao u suprotne rašlje. Nakon pet minuta igre, povisio je Jelovčić iskoristivši pogrešku protivničke obrane. Brazilac Davi proigrao je Jelovčića za 3:0 u 18. minuti. Dinamovci su se ponadali u preokret kad su u 27. minuti preko Kanjuha načeli mrežu Jukića, no kapetan naše reprezentacije istakao se s dvije intervencije spriječivši ulazak neizvjesnosti u utakmicu. Kad je Brazilac Genario pogodio za 4:1, 11 minuta prije kraja, moral gostiju je pao, što su iskoristili Jelovčić, Genario i Jakovljević nakon slaloma najboljeg igrača utakmice Franca Jelovčića kroz gostujuće redove. Za ta je tri gola, u 32. i 33. minuti, Splićanima trebala samo 61 sekunda. Pokušao je trener gostiju Mićo Martić s petim igračem umjesto golmana, to je donijelo tek pogodak Matije Đulvata u 37. minuti.

Utakmica je odigrana pred 800 gledatelja, gotovo punim kapacitetom male dvorane na Gripama, koji su aplauzom dočekali i ispratili obje momčadi i nagradili svaki dobar potez, kojima je, naročito sa strane domaćina, ovaj susret obilovao.

Ostali rezultati: Alumnus-Solin 2:3, Square-Murter 4:0, Novo vrijeme-Potpićan 8:7, Nacional-Vrgorac 8:2, Uspinjača-Osijek 5:3.

Poredak: Nacional 30 bodova, Split Tommy 27, Square 17, Futsal Dinamo 16, Vrgorac 15, Uspinjača 14, Solin 13, Osijek 12, Potpićan 12, Novo vrijeme 10, Alumnus 7, Murter 2 boda.