Djevojčica spasila od požara obitelj u Splitu!

0

Paljevina, dim, vatra – sinoć se u splitskom kvartu Visoka odvila prava drama! Nekoliko sekundi dijelilo je obiteljsku kuću i sve stanare od velikog požara. A tad je nastupila djevojčica Josipa (9) i spasila stvar!

Editi se jutros u showu Dobro jutro Dalmacijo javila Sonja, čija je kuća uspješno spašena.

Znači negdje oko 8 ipo navečer, neka vika, izašla san na terasu, vidin dim, svi smo odma izašli vani, naišla san na djevojčicu iz prizemlja – Josipa Gunjača se zove – ja bi želila da kažen i ime, jer je bila toliko posebna, toliko divna i toliko sabrana. Ona je ustvari osjetila miris pa onda dim i onda je zvala mamu i tatu. Poanta je u svemu tome da smo mi svi izašli vani, i sad panika, daj broj vatrogasaca i ona iz cijele grupe kaže: „193! 193!”

Sonja je upitala djevojčicu je li se prepala, a ona je odgovorila: „Pa jesan malo, al’ onda san se sitila da su u školi rekli da ne triba paničarit. Ja san odlučila da neću paničarit.”

Uzrok požara bio je na glavnom strujnom razvodnom ormaru.

Upalila se kutija glavnih kabela, ne samo za našu kuću, nego su povezane i neke druge kuće. Ostali smo, naravno, bez struje. Došli su vatrogasci, došla je Elektrodalmacija pa su skratili te kabele. Svi smo otišli kućama, bili smo u mraku. Nije bilo ugodno, nije se spavalo noćas, vjerojatno nitko nije spavao noćas. Ali je sve dobro završilo. – otkrila je Sonja.

Josipa Gunjača je spasila nekoliko obitelji. I zato ne možemo reći mala, već velika herojka!

Iz cile te grupe ta malena curica, koja mislim da ide prvi/drugi razred, viče 193! Ka bilo joj je neugodno, ali sve u svemu u školi je čula da ne bi trebalo paničarit. Njoj se zahvaljujem ovim putem, a svakako ću joj kupit nešto kad dođe iz škole! – dodala je Sonja.

Svaka čast roditeljima, a i učiteljima u školi – koji su ovu djevojčicu naučili kako reagirati u stresnim situacijama.