Dubrovnik slavi povijesni uspjeh rukometaša!

0
Foto: Facebook

Dubrovnik će prvi put u povijesti kluba igrati u Premijer ligi rukometaša. Gospari su pobjedom protiv Splita s 32:22 dva kola prije kraja osigurali naslov prvaka Prve lige jug.

U konkurenciji Metkovića, Ribole Kaštela i Karlovca bilo je malo nestvarno očekivati da bismo mogli biti prvaci. Upornim radom, dobrim treningom i temeljitom pripremom svake utakmice došli smo do povijesnog uspjeha za grad Dubrovnik. Drago mi je da smo vratili Dalmaciju u Premijer ligu. Rukomet se u Dalmaciji diže na dva mjesta, mi smo izborili Premijer ligu, a Akademija Balić-Metličić ulazi u Prvu ligu jug. Rukomet je potreban Dalmaciji i Dalmacija rukometu, rekao je za Radio Dalmaciju trener Dubrovnika Silvio Ivandija.

Gospino polje je bila neosvojiva tvrđava, a imali smo jake protivnike. Došli smo do bodova i u Crikvenici i u Kozali i na još nekim gostovanjima. Bili smo spremni, radili smo dobro i rezultat nije izostao. Momčad nam je sastavljena uglavnom od domaćih igrača. Na polusezoni su nam došli Josip Jurić-Grgić i još krajem jesenskog dijela pivot Sandro Zujić. Ali okosnica su bili domaći igrači, kapetan Maro Dabelić, pa Hrvoje Lončarica i Luka Bevanda na krilima, Leo Brnin na srednjem, Zvonimir Srna, Tomislav Radić, Teo Putica… Skup dobrih, domaćih igrača koji su sazreli i najviše njihovom zaslugom smo stigli do trofeja, dodao je Ivandija.

Čekaju nas dvije teške utakmice do kraja, Ribola u Kaštelima i drugoplasirani Karlovac u Dubrovniku. Sad smo rasterećeni, vjerujem da ćemo prikazati dobar rukomet. U zadnjem kolu se sprema i proslava. Za Premijer ligu ćemo se morati pojačati, to je ipak viši rang natjecanja. Potreban je veći angažman i više odricanja. Grad je uz nas, prate nas i sponzori, nadam se da ćemo imati još kvalitetniju potporu. Dubrovnik će uvijek biti grad vaterpola, a mi smo nova priča u Gradu. Naši kadeti i juniori sudjeluju u 6 natjecanja. Imamo uhodani pogon, to se diglo na viši nivo. A nakon pobjede nad Splitom javilo nam se dvadesetak dječaka koji bi željeli doći u našu rukometnu školu. Sve je pozitivno i ide uzlaznom putanjom, zaključio je Ivandija.