Dubrovnik: Staza u Zračnoj luci puštena u promet

0

Od ponedjeljka u 6 sati uzletno-sletna staza u Zračnoj luci Dubrovnik puštena je u promet u dužini od 2099 metara za slijetanje i polijetanje. Svi najavljeni i planirani letovi prema zimskom redu letenja su u mogućnosti prometovati prema i iz Zračne luke Dubrovnik bez ograničenja.

Faza II. izvedenih radova na uzletno-sletnoj stazi okončana je 9. prosinca 2018. u skladu s ranije objavljenim dinamičkim planom izvođenja radova, prema čemu su ispoštovani rokovi.

– Osim toga, izvještavamo javnost da je Zračna luka Dubrovnik implementirala proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV) koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletno staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS-Global Navigation Satelite System) te zahtijeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure – ističu iz ZLD.

Završetkom radova Faze I. i Faze II. završeno je kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća. Radovi Faze III. se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni polovicom ožujka 2019. kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini.