Gibonnijevi albumi u ediciji “Original album collection”

0
Foto: facebook.com/GIBONNI-Official-FanClub-131462252329

Hvaljena edicija Original Album Collection obogaćena je albumom jednog od najvećih hrvatskih glazbenih autora i vokalista Zlatana Stipišića Gibonnija.

Original album collection – Gibonni donosi prva četiri Gibonnijeva studijska albuma Sa mnom ili bez mene (1991.), Noina arka (1993.), Kruna od perja (1994.) i Ruža vjetrova (1996.) upotpunjenih live albumom Koncert (1996.). Gibonni je karijeru započeo kao frontmen i pjevač splitskog hard-rock banda Osmi putnik, potom je kratko surađivao s Divljim jagodama, a autorski radio s Oliverom Dragojevićem i Dinom Dvornikom. U isto vrijeme započeo je s uspješnom solo karijerom, a na ovim albumima pronaći ćete neke od najljepših Gibonnijevih hitova kao što su “Zlatne godine”, “Dobri judi”, “Mi smo prvaci”, “Dvije duše”, “ozdravi mi ti”, “Lipa moja”, “Cijelu noć molio sam nebo”, “Ovo mi je škola”, “Ispod moga pramca (tempera)”, “Ako me nosiš na duši” i brojne druge. U svojoj glazbi, koristeći ono najbolje iz glazbe mediterana i kombinirajući to s mainstream popom, rockom i world glazbom uz sjajne (većinom ljubavne) stihove s kojima se publika može poistovjetiti, Gibonni je postao jedan od najznačajnijih hrvatskih izvođača u vrlo kratkom periodu.

U ediciji Original Album Collection objavljuju se najvažnija original izdanja najboljih bendova i autora iz bogate glazbene povijesti s ovdašnjih prostora, a dosad su u ediciji objavljeni sljedeći izvođači: Bijelo dugme, Dino Dvornik, Parni Valjak, Idoli, Crvena jabuka, Daleka obala, Haustor, Psihomodo Pop.

Cijena peterostrukog box seta je samo 99 kuna, a možete ga pronaći u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te u drugim glazbenim prodavaonicama.

gibonni_original_album_collection_front_coverOriginal album collection - Gibonni