Gračan objavio popis

0

Hrvatska U-21 reprezentacija okupit će se 21. ožujka u Zagrebu na početku priprema za dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj.

Hrvatska će 24. ožujka u Burgosu igrati protiv Španjolske, a četiri dana kasnije u Zaprešiću s Estonijom. Na popisu izbornika Gračana nalaze se slijedeći igrači:

Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Palermo), Marko Marić (Lechia Gdansk), Josip Juranović i Fran Tudor (Hajduk ), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Dino Perić, Luka Capan, Ivan Fiolić i Marko Kolar (Lokomotiva), Antonijo Milić (Oostende), Josip Radošević (Eibar), Marko Rog, Ante Ćorić i Domagoj Pavičić (Dinamo), Filip Krovinović (Rio Ave), Marijo Pašalić (Monaco), Petar Bočkaj (Inter) i Stipe Perica (Udinese). Dino Mikanović (Aarhus) pozvan je za utakmicu s Estonijom.

“Pred nama je zahtjevna utakmica u Burgosu. Španjolska je pokazala svoju snagu u europskim kvalifikacijama, ima širok izbor igrača koji su stalno na okupu te izbornika koji koristi igrače s kontinuitetom nastupa. Smatram da i mi imamo momčad koja može odgovoriti izazovu te ćemo pokušati napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Dosta naših igrača imalo je ozljede ili nisu bili u punom pogonu stoga još moramo vidjeti kako će se sve odviti. Nikola Vlašić je tek ušao u trenažni proces te smo se s klubom dogovorili da ga ne zovemo za ove dvije utakmice”, izjavio je Nenad Gračan.

Hrvatska se nalazi na drugom mjestuskupine 6 s 12 bodova, prva je Španjolska s 13, treća Švedska s 10, slijede Gruzija sa 6, Estonija s 4 te San Marino s jednim bodom. Nastup na Europskom prvenstvu osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u play-off za Euro.