Hajduk dobio odgodu vraćanja kredita

0

Splitski gradski vijećnici prihvatili su financijsko izviješće Hajduka za 2015. godinu, te mu aneksom ugovora produžili rok za vraćanje kredita do 21. listopada iduće godine.

Tom odlukom je plaćanje duga Hajduka od oko 25,5 milijuna kuna prema Gradu Splitu  prolongirano za godinu dana.

Tijekom trosatne rasprave ispostavilo se da je prije tri dana Hajduk uplatio još 700.000 kuna Gradu Splitu pa se zato dug smanjio na 25,5 milijuna kuna.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos, vijećnicima je  izlaožio izvješće i planove Hajduka:

Nastojimo nastaviti trend pozitivnog poslovanja, zadatak nam je da ovu godinu završimo bolje nego prošlu. Što se tiče samog kredita, napravljen je plan otplate. Nadamo se da će Gradsko vijeće prihvatiti naše ulaganje u infrastrukturu, koje smo imali, da će nam ga priznati i tako umanjiti dio duga. također vjerujemo i da će nam investicije u budućem periodu biti priznate, a samim time da će se obveze za kredit umanjiti. Vjerujem da ćemo 21. listopada 2017. godine uspjeti podmiriti cjelokupan kredit, rekao je Kos.

Najavio je da će u ponedjeljak biti isplaćene plaće za rujan te da Hajduk nema zaostataka za plaće prema radnicima, iako klub ima problema s likvidnošću. Kos je dodao i da nema otkaza za 71-og zaposlenog u Hajduku, ali da se neki troškovi moraju optimizirati.